Wat is de juiste brandstof -of laadpas?

Keuze bij afsluiten leasecontract voor soort pas

Het lijkt zo simpel, je hebt een leaseauto voor je werknemer en kiest automatisch de pas voor het opladen of het brandstof tanken van de auto via de leasemaatschappij. Kies je als werkgever echter wel de juiste pas en wat is de doelstelling met betrekking tot verbruik kWh of brandstof?

Brandstof kosten

Er is op dit moment veel te doen over de brandstofprijzen aan de pomp, op het moment van schrijven is de landelijke brandstof adviesprijs voor diesel € 1,915 en voor benzine maar liefst € 2,237. Welke opties heb ik om hier als werkgever kosten te besparen anders dan mijn werknemer te sturen op zijn brandstofverbruik, naar mijn idee zijn er twee opties:

  • Het uitsluiten van de snelweg tankingen en alleen lokaal brandstof tanken
  • Het aangaan van een overeenkomst met een merk gebonden pas met een goed netwerk

Korting per liter brandstof en geen paskosten

FleetSolve heeft op dit moment een contract gesloten met een partij met maar liefst 1.220 stations waarbij je meer dan de gebruikelijke € 0,08 korting op de brandstof adviesprijs krijgt en geen kosten voor de pas.

Keuze laadpas

De laadpassen situatie is helemaal bijzonder, als je een merk gebonden laadpas hebt zoals Eneco, NewMotion, EV-Box, Vattenfall etc. dan betaal je bij een laadpaal welke geen onderdeel is van dit netwerk een hogere prijs voor je kWh en een hoger start -en stoptarief. Mijn advies zou zijn om altijd een simlock vrije laadpaal thuis aan te schaffen en gebruik te maken van een universele laadpas zonder extra kosten bij laden op een laadpaal van een andere leverancier.

Dit kan je maandelijks een bedrag van € 99,51 schelen op basis van 626 kWh in één maand tanken op eenzelfde laadpaal met verschillende passen.

Laat je dus goed adviseren door een expert zoals FleetSolve, wij kunnen de voor -en nadelen op een rijtje zetten. Ook is het mogelijk om een vrijblijvend onderzoek op de brandstof te doen. Wij laten de verwachte besparing zien, niet alleen op de brandstof maar ook op uw maandelijkse kosten voor de brandstofpas.