Autoregeling en normbeleid

Als bedrijf met een wagenpark heeft u altijd te maken met een stuk beleid in uw autoregeling en normbeleid. Welke rechten en plichten heeft u als werkgever? Welke rechten en plichten hebben werknemers? Het vinden van een goede balans hiertussen kan lastig zijn. 

Een autoregeling is onderdeel van de arbeidsvoorwaarden, het is daarom van belang om deze jaarlijks te reviseren en marktconform te maken. Dan voorkomt u onvoorziene situaties en uw werknemers weten waar ze aan toe zijn. Heeft u de volgende zaken vastgelegd?

  • Schade en het doorbelasten van het eigen risico
  • Indexatie normbeleid
  • Een vertrekkende werknemer met een leaseauto 
  • Een laadpaal welke op locatie is geplaatst, maar de werknemer vertrekt
  • Doorbelasten van de kosten 
  • Van welke voordelen mogen werknemers profiteren als het gaat om eigen bijdrage of het verrekenen van kosten in privé voor de leaseauto

FleetSolve helpt u hier graag bij. Wij geven u meer inzicht in uw autoregeling en normbeleid en zorgen dat het past bij de huidige marktontwikkelingen en de bedrijfssituatie. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Interesse? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak via info@fleetsolve.nl of bel: 06-19994354. 

Meer over autoregeling en normbeleid

Wat vinden mensen van ons?

Nick Ottevanger is een creatieve en enthousiaste ondernemer. Dat straalt hij uit, ook in het vormgeven van zijn maatschappelijke betrokkenheid. In de omgang is Nick zeer relaxed, heeft veel gevoel voor humor en weet mensen goed te motiveren. Ambitie, daadkracht en prettig gezelschap, zijn de beste omschrijving voor hem als persoon en zijn dienstverlening.

Nick heeft ons fantastisch geholpen met het opzetten van onze autoregeling; advies geven, onze wensen vertalen; niks was hem teveel. Onze (jarenlange) samenwerking is altijd top!

Lisette Nijweide
HR manager

Nick heeft onze organisatie geholpen een wagenparkbeheer op te stellen waarbij de wensen en eisen vanuit zowel de directie als de berijders meer dan voldoende zijn ingevuld. Hierdoor hebben wij een overzichtelijk en beheersbaar systeem gecreëerd.

De samenwerking met Nick is altijd heel prettig geweest. Nick is duidelijk, transparant en komt zijn afspraken na, doet twee stappen extra voor zijn relaties en weet je het gevoel te geven dat jij zijn enige contact bent waardoor je als opdrachtgever altijd het gevoel hebt op de 1e plaats te komen. 

Eerlijk, duidelijk, proactief, transparant en deskundigheid

Arno de Korte
Financieel Manager

Nick heb ik leren kennen in zijn tijd als accountmanager, verantwoordelijk voor Bakker Barendrecht. Nick heeft ons in die tijd begeleid bij het traject van de leveranciers-onafhankelijke inrichting van onze nieuwe autoregeling, het normbeleid “nieuwe stijl” en het verwerken van de ontwikkelingen met betrekking tot het elektrisch rijden. Na een constructieve periode van transparante overleggen hebben wij dankzij de expertise van Nick een nieuwe regeling geïmplementeerd met als resultaat een toekomstbestendige, werkwijze. Deze regeling is praktisch goed uitvoerbaar, is de komende jaren op een juiste manier te indexeren en is duidelijk voor onze medewerkers. Nick is inhoudelijk sterk en als mens recht-door-zee. Deze eigenschap maakt het werken met Nick heel plezierig.

Karin Th. Faase
HR Director Bakker Barendrecht B.V.