Faciliteren laadpaal
De werkgever wil in het kader van het faciliteren van de werknemers en hun bezoekers een laadpaal of een aantal laadpalen op locatie plaatsen. Wat zijn de kosten en welke overeenkomst sluit ik met de leverancier?
Kosten laadpaal
De kosten van de laadpaal, de montage en de mogelijke extra werkzaamheden worden duidelijk inzichtelijk gemaakt middels een factuur en schouwing. Wat gebeurt er met de kosten die in rekening worden gebracht voor het aantal kWh welke wordt afgenomen?
Verbruikskosten
U kunt voor het gastverbruik een tarief instellen maar welk tarief per kWh betaalt u nu aan de leverancier en liggen deze kosten niet hoger als wat u nu zelf aan kWh betaalt? Als u bijvoorbeeld € 0,10 per kWh betaalt aan uw energie maatschappij, wat rekent u dan nu af? Als u bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak heeft liggen welke het verbruik van de laadpaal volledig afdekken, zou u dan kosten per kWh moeten betalen?
Advies FleetSolve
Mijn advies is om deze afspraken duidelijk in kaart te brengen en overzichtelijk te maken welke kosten u maakt voor de laadpaal en het abonnement hierop en welke kosten u nu maakt per kWh. Kijk vooral naar de voorwaarden en de mogelijkheden in de toekomst. Op het moment dat u nu een contract tekent met uw laadpalen leverancier, kan het zomaar zijn dat u hier in de toekomst niet in kan switchen. Dit heeft te maken met de software op uw laadpaal.
Wij adviseren daarom ook om een simlock vrije laadpaal te monteren. Dan heeft u altijd zelf de controle over uw energieleverancier en kunt u makkelijker switchen. Ook betaalt u geen hogere kosten als u met uw merk gebonden laadpas bij een ander merk gebonden laad paal uw auto oplaadt.
Bent u op zoek naar vragen of advies dan kunt u contact met mij opnemen op nick.ottevanger@fleetsolve.nl of 06-19994354.